Vlahović neće igrati za reprezentaciju: Šta se to dešava?!
Dušan Vlahović, Foto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

pogledajte ovo

Vlahović neće igrati za reprezentaciju: Šta se to dešava?!

Kada je u pitanju dres Orlova, Vlahoviću ni u prošlosti nije bilo strano da propusti okupljanja

Objavljeno:

Selektor fudbalska reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u utorak je saopštio spisak fudbalera na koje računa za predstojeća dva meča u Ligi nacija protiv selekcija Švajcarske i Španije u Leskovcu, odnosno Kordobi.

Na prvi pogled odmah je svima zapala činjenica da na spisku nema dva standardna prvotimca iz prethodnih ciklusa, i pored Sergeja Milinkovića Savića, priča se pokrenula oko imena Dušana Vlahovića.

Napadač Juventusa i najbolji ofanzivac Serije A za prethodnu sezonu, posle Lautara Martineza koji je poneo nagradu za najboljeg fudbalera Kalča, u poslednje vreme se nalazi totalno van svoje forme i sve češće je na meti besnih i uvek zahtevnih navijača Juventusa. Razlog je pored nedostatka učinka na terenu i to što, prema njihovom mišljenju, Vlahović ne pruža dovoljno na samom terenu.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahovićfoto: Antonio Balasco/IPA Sport / ipa- / PA Images / Profimedia

Tako je napadač protiv Napolija u poslednjem kolu prvenstva imao svega šest kontakata sa loptom u prvom poluvremenu i nije bio opasan niti u jednoj situaciji, što je navelo Tijaga Motu da ga zameni već na poluvremenu.

Kada je u pitanju dres Orlova, Vlahoviću ni u prošlosti nije bilo strano da propusti okupljanja zbog sitnih problema sa povedama, međutim pre par nedelja su kao razlozi navedeni porodični problemi, što bi zaista mogao da bude problem na duže staze... Ako je naravno to u pitanju, pošto se u nacionalnom timu nazire i tihi bojkot određenih pojedinaca. Razlika je ta što je sada potencijalno tu Aleksandar Mitrović, što može biti i razlog za brigu kada je drugi ofanzivac u pitanju.

Po italijanskim medijima već se priča o tome da je trener Juventusa Tijago Mota ozbiljno zabrinut oko statusa srpskog napadača, a ta zabrinutost se mogla čuti i nedavno u njegovim rečima.

- On je već postigao golove ove sezone, pokušaće da postigne još pogodaka. Najvažnije je da zadrži isti pristup, da nastavi da pomaže timu. Ako nismo primili gol, to je i njegova zasluga. Lakše bi postizao golove ako bi dobijao dobre lopte. Fudbal je igra odgovornosti svakog pojedinca, on mora da prihvati kritike i nastavi da radi ono što on radi - govorio je Mota nedavno pred meč Juventusa i PSV-a u Ligi šampiona.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahovićfoto: Starsport©

Vlahović pogodak nije postigao na poslednja četiri meča, što u suštini i nije toliko strašna serija i svakom napadaču se to događa s vremena na vreme, ali ostaje pitanje da li će povratiti poverenje navijača, koji su sada poprilično podeljeni povodom njega.

Dušan je u aktuelnoj kampanji dao dva gola, oba protiv Verone 26. avgusta i to mu je učinak na do sada odigranih šest mečeva. Vremena da ga popravi i dalje ima svakako i njegov kvalitet se ne dovodi nikada u pitanje, ali je bitno da on ispliva i na terenu. Nadamo se u nekom momentu i u dresu nacionalnog tima.

Piksi protiv Švajcarske i Španije osim potencijalnog nastupa Aleksandra Mitrovića, može da računa i na Luku Jovića, Petra Ratkova, Mihaila Ivanovića, ali i povratnika Dejana Joveljića.

Bonus video:

00:26

Prekid 174. večitog derbija zbog navijača

(Espreso/Telegraf/S.I/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.